Propunerea noastră este aceea de a se spune rugăciunea înainte de prânz sau înainte de cină, atunci când toţi membrii familiei sunt împreună. Adunaţi în jurul mesei, se aprinde o lumânare, în timpul unei săptămâni se aprinde aceeaşi lumânare; acesta este gestul care spune că a început rugăciunea: lumina indică o prezenţă invizibilă, dar reală, oaspetele atât aşteptat de noi, Isus, care este mereu prezent atunci când doi sau trei sunt adunaţi în numele lui.
Lumânarea aprinsă va fi pusă în mijlocul mesei în aşa fel încât toţi să o poată vedea cum arde şi, împreună, vor face semnul crucii, se va citi textul biblic şi meditaţia care urmează (reflecţia), rugăciunea „Tatăl nostru” şi încheierea.
Marți, 13 decembrie 2022
În numele Tatălui şi al Fiului, şi al Spiritului Sfânt. Amin.
Text biblic
Din Epistola către Filipeni: “Mai departe, fraţilor, câte sunt adevărate, câte sunt de cinste, câte sunt drepte, câte sunt curate, câte sunt vrednice de iubit, câte sunt cu nume bun, orice virtute şi orice laudă, la acestea să vă fie gândul. Cele ce aţi învăţat şi aţi primit şi aţi auzit şi aţi văzut la mine, acestea să le faceţi, şi Dumnezeul păcii va fi cu voi”. (IV, 8-9)
Reflectăm
Ascultarea înseamnă a trage o învăţătură practică pentru viaţă. Nu se ascultă numai cuvintele, ci şi gesturile şi modurile de a fi fraţi, de a trăi ca şi creştini. Suntem capabili să trăim ca şi creştini într-un mod exemplar? Nu este mai simplu ca să fie aşa alţii? Dar oare nu are nevoie fiecare dintre noi de un exemplu încurajator al fratelui de lângă el?
Tatăl nostru...
Vrem să-Ţi mulţumim, Doamne, chiar dacă ştim că nu o facem niciodată suficient: mulţumim pentru că suntem aici reuniţi cu Tine, mulţumim pentru familia noastră, mulţumim pentru casa aceasta, mulţumim pentru prietenii noştri, mulţumim pentru viaţa fiecăruia dintre noi. Amin.
Nădejdea noastră este Tatăl, scăparea noastră este Fiul, acoperământul nostru este Spiritul Sfânt, Treime Sfântă, mărire Ţie. Amin.