Propunerea noastră este aceea de a se spune rugăciunea înainte de prânz sau înainte de cină, atunci când toţi membrii familiei sunt împreună. Adunaţi în jurul mesei, se aprinde o lumânare, în timpul unei săptămâni se aprinde aceeaşi lumânare; acesta este gestul care spune că a început rugăciunea: lumina indică o prezenţă invizibilă, dar reală, oaspetele atât aşteptat de noi, Isus, care este mereu prezent atunci când doi sau trei sunt adunaţi în numele lui.
Lumânarea aprinsă va fi pusă în mijlocul mesei în aşa fel încât toţi să o poată vedea cum arde şi, împreună, vor face semnul crucii, se va citi textul biblic şi meditaţia care urmează (reflecţia), rugăciunea „Tatăl nostru” şi încheierea.
Luni, 12 decembrie 2022
În numele Tatălui şi al Fiului, şi al Spiritului Sfânt. Amin.
Text biblic
Din Evanghelia lui Ioan: “Deci a zis Isus celor doisprezece: Nu vreţi şi voi să vă duceţi? Simon Petru I-a răspuns: Doamne, la cine ne vom duce? Tu ai cuvintele vieţii celei veşnice. Şi noi am crezut şi am cunoscut că Tu eşti Cristosul, Fiul Dumnezeului Celui viu”. (VI, 67-69)
Reflectăm
Ascultarea cuvintelor Domnului nu este uşoară: te pune în criză şi pretinde să faci alegeri. Doar ascultarea din dragoste permite culegerea adevărului etern care este ascuns dar care susţine alegerea de a nu abandona pe Domnul, de a rămâne printre ai săi. Ne-au pus vreodată în dificultate cuvintele Domnului? Şi atunci când au fost alţii puşi în dificultate ce am reuşit să facem?
Tatăl nostru...
Doamne, la cine să mergem dacă nu vom veni la Tine? Noi credem că Tu rămâi cu noi pentru totdeauna în semnul pâinii şi al vinului, în cuvintele pe care le citim în Biblie, în gesturile de iubire pe care ni le îngădui să le facem. Doamne, lasă-ne să rămânem cu Tine, căci la cine altcineva vom merge? Amin.
Nădejdea noastră este Tatăl, scăparea noastră este Fiul, acoperământul nostru este Spiritul Sfânt, Treime Sfântă, mărire Ţie. Amin.