Propunerea noastră este aceea de a se spune rugăciunea înainte de prânz sau înainte de cină, atunci când toţi membrii familiei sunt împreună. Adunaţi în jurul mesei, se aprinde o lumânare, în timpul unei săptămâni se aprinde aceeaşi lumânare; acesta este gestul care spune că a început rugăciunea: lumina indică o prezenţă invizibilă, dar reală, oaspetele atât aşteptat de noi, Isus, care este mereu prezent atunci când doi sau trei sunt adunaţi în numele lui.
Lumânarea aprinsă va fi pusă în mijlocul mesei în aşa fel încât toţi să o poată vedea cum arde şi, împreună, vor face semnul crucii, se va citi textul biblic şi meditaţia care urmează (reflecţia), rugăciunea „Tatăl nostru” şi încheierea.
Miercuri, 14 decembrie 2022
În numele Tatălui şi al Fiului, şi al Spiritului Sfânt. Amin.
Text biblic
Din Evanghelia lui Luca: “Şi mulţimile îl întrebau, zicând: Ce să facem deci? Răspunzând, Ioan le zicea: Cel ce are două haine să dea celui ce nu are şi cel ce are bucate să facă asemenea”. (III, 10-11).
Reflectăm
A pune întrebări înseamnă a fi dispus să accepţi răspunsurile care vor fi date. A întreprinde un drum de rugăciune nu poate avea ca obiectiv acela de a “te simţi mai bine”, ci acela de a fi schimbaţi şi instruiţi de Cuvântul Domnului chiar şi atunci când nu este mângâietor, ci mai degrabă incomod.
Tatăl nostru...
Dăruieşte-ne, Doamne, harul să putem răspunde Cuvântului Tău, ajută-ne să înţelegem care este răspunsul adecvat la ceea ce Tu faci din noi. Îţi cerem aceasta pentru familia noastră, pentru parohia noastră, pentru Biserica întreagă. Amin.
Nădejdea noastră este Tatăl, scăparea noastră este Fiul, acoperământul nostru este Spiritul Sfânt, Treime Sfântă, mărire Ţie. Amin.