Trupa ,,Prieteni pentru un zâmbet” s-a mărit. O parte din voluntarii Asociației Caritas Eparhial Oradea au participat în ultimele 4 săptămâni la cursuri de formare pentru a deveni doctori clovni.
În ce au constat cursurile? De ce facem asta?
Voluntarii au fost învăţaţi să dăruiască zâmbete, să facă picturi pe față, să modeleze baloane şi să împartă voie bună prin jocuri, mişcare scenică şi trucuri de magie.
Trupa de clovni „Prieteni pentru un zâmbet” desfăşoară o gamă largă de activităţi. Clovnii ACEO participă săptămânal la activitățile din cadrul centrelor partenere, vor putea relua și vizitele la copiii internaţi în Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea. De asemenea, clovnii participă la evenimente ocazionale şi ajută la strângerea de fonduri pentru programele asociaţiei.
În seara zilei de 25 martie 2024
a avut loc examenul pentru voluntarii noștri. Au fost prezenți 25 de voluntari,
rata de promovabilitate fiind de 100%, obținând un punctaj impresionant.
Premierea noilor doctori-clovni a avut loc miercuri, 27 martie 2024. Le mulțumim pentru implicare și perseverență! Abia așteptăm să colaborăm în proiectele derulate de noi! Majoritatea sunt elevi la liceele din Oradea, precum: Liceul Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu”, Colegiul Național ,,Iosif Vulcan”, Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga”, Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia”, Colegiul Național ,,Onisifor Ghibu”,
studenți ai Universității din Oradea,
dar și adulți care pe lângă munca de arhitect, inginer, asistență medicală, profesor
etc. reușesc să se implice în activitățile noastre.
Mărturiile participanților ne onorează și ne emoționează: „Pentru mine, cursul de clovni a fost oportunitatea perfectă de a cunoaște o altă nișă de oameni, interesați de fapte sociale direcționate către copiii de la spital! A fost oportunitatea de a învăța a face baloane, de a-mi controla emoțiile și de a face magie!”
- Iulia Mândrea
„Cursul a fost foarte distractiv, din care am învățat lucruri noi. Mi-am făcut prieteni noi și am făcut fericiți copii din parcuri cu tot ce am învățat de la curs (le-am împărțit baloanele rămase) și mi-am distrat prietenii cu trucurile de magie. A fost o experiență de neuitat.”
– Maria Bila
„Mărturisesc că m-am simțit la fel de bine ca atunci când eram copil mic, am învățat mult ca în gimnaziu și am avut emoții ca la facultate. Mi-am făcut prieteni din cei mai frumoși pe care sper să îi întâlnesc și în “câmpul muncii”
- Luiza Spiridon
„Mi-a plăcut să particip la cursul de clovni și, sincer vorbind, l-aș începe din nou. Sper ca anul viitor să se mai facă și să participe și mai multe persoane. Cred că acest curs m-a ajutat mult la dezvoltarea personală dar și socială. Am cunoscut multă lume și mi-am făcut prieteni noi, chiar m-am reunit cu o prietenă din copilărie. Apreciez foarte mult ce faci și sper să nu renunți niciodată.”
- Sara Mehesz
„Cursul a fost foarte fain, mă bucur mult că m-am implicat în această activitate mai deosebită, mi-am făcut prieteni noi, am învățat lucruri pe care nu credeam că am să le învăț vreodată (animale din baloane, trucuri de magie, machiaj). Am învățat să comunic mai bine.”
- Renate Lobonțiu
„Am apreciat mult timpul petrecut aici, am simțit cum pentru două ore grijile mele de peste zi dispăreau, colectivul și atmosfera reușeau să facă timpul să treacă foarte rapid.”
- Alessia Miheș
„Personal, cursul mi-a plăcut enorm, te face să-ți deschizi inima în fața altor peroane, în fața copiilor, mai ales. Nu cred că ar trebui schimbat ceva la curs, totul a fost organizat bine și profesorii au fost foarte deschiși cu noi și ne-au explicat totul foarte bine.” - Alina Pogan
„Cursul m-a ajutat foarte mult, am învățat și am cunoscut persoane noi. Ar trebui ca mult mai multe persoane să se implice în astfel de activități, deoarece este interactiv și în viață te poate ajuta foarte mult.”
- Viorica Șandro
„Cursul de clovni a fost o experiență nouă și de neuitat. Am învățat să socializez și să nu-mi fie frică să întâlnesc persoane noi.”
– Maria Cost
Absolvenții cursului de doctori-clovni sunt: Alexia Lăzău, Ioana Bob, Antonia Jurca, Patricia David, Ștefania Capota, Miruna Popa, Sabin Pușcașiu, Amalia Căpuș, Maia Tiba, Anais Pelle, Viorica Șandro, Alexia Moldovan, Alessia Miheș, Alexandra Bărbulea, Maria Bila, Maria Cost, Sara Mehesz, Maria Caraiman, Alina Pogan, Eliza Sabău, Iulia Mândrea, Luana Mateoc, Renate Lobonțiu, Luiza Spiridon, Vlad Dăniloaia.
Felicitări tuturor!
Andreea GHERCĂ
Coordonator voluntari