Ziua Voluntarului Caritas 2020

Susține proiectele noastre

Voluntarii premiați pentru munca depusă în 2019

Premiul CANTINA SOCIALĂ
Cantina socială este un serviciu social în cadrul căruia voluntarii, pe lângă servirea efectivă a beneficiarilor, interacţionează în mod direct cu aceştia. În anul 2019, 31 de voluntari au realizat 922 de ore de voluntariat la cantina socială. Premiul s-a acordat voluntarului Ştefan Tomai.

Premiul COLECTA DE PAŞTI
La Colecta de alimente de Paşti din anul 2019 s-au implicat 27 de voluntari, care au desfăşurat 190 de ore de voluntariat, contribuind la strângerea de alimente şi donaţii în bani în valoare de aproape 15.000 lei pentru cei nevoiaşi. Premiul s-a acordat voluntarului Andrei Horgoş.

Premiul COLECTA DE CRĂCIUN
La tradiţionala Colectă de alimente de Crăciun, în anul 2019 s-au implicat 35 de voluntari care au desfăşurat 256 de ore de voluntariat, contribuind la strângerea de alimente şi donaţii în bani în valoare de aproape 10.000 lei pentru ca cei 150 de beneficiari ai asociaţiei să poată primi masa caldă zilnică şi pe parcursul anului 2020. Premiul s-a acordat voluntarului Paul Todorean.

Premiul VOLUNTARIAT CORPORATIST
Acest premiu îl oferim pentru încurajarea şi facilitarea angajaţilor de a se implica în activitatea Cantinei Sociale. În anul 2019, 2 firme, Celestica şi Lateral Oradea, s-au remarcat prin implicarea a 10 angajaţi, care au sprijinit pregătirea mesei în cadrul Cantinei Sociale în lunile septembrie, respectiv decembrie. Compania Celestica a asigurat de asemenea masa pentru beneficiari şi a organizat Campania Shoebox, prin intermediul căreia zeci de copii din Centrul after-school “Sf. Martin” din Ioaniş au primit cadouri cu ocazia Sărbătorilor de iarnă. Le mulţumim pentru bunăvoinţă! Premiul s-a acordat companiilor Celestica şi Lateral Oradea.

Premiul SPRIJIN ADMINISTRATIV
Activitatea administrativă este foarte importantă în organizaţia noastră. Şi în anul 2019, 44 de voluntari au cumulat 243 de ore de voluntariat în activităţi administrative, care au inclus şi Campania 2% şi Cutia de Crăciun. Premiul s-a acordat voluntarei Andrada Cazan.

Premiul PRIETENI PENTRU UN ZÂMBET
Anul 2019 a fost plin de schimbări pentru echipa Prieteni pentru un zâmbet, care numără în prezent peste 50 de voluntari clovni-doctori activi. 18 noi voluntari au finalizat cursul de clovni în luna martie şi s-au alăturat echipei. În ciuda întreruperii activităţii cu copiii internaţi la Spitalul Clinic Municipal “Dr. Gavril Curteanu”, 33 de voluntari clovni au activat de-a lungul anului 2019, prin vizite la Centrul de Îngrijire de zi pentru copii, aflat în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea, la Centrul de zi pentru copii al Asociaţiei Down Oradea, şi prin participarea la diverse alte evenimente dedicate copiilor. În ultimul an, echipa a realizat 259 de ore de voluntariat, aducând zâmbete fără număr pe chipul celor mici! Premiul s-a acordat voluntarei Lavinia Covaci.

Premiul CASA FRENŢIU
Anul 2019 a însemnat şi deschiderea posibilităţii pentru voluntari de a-i vizita pe rezidenţii Centrului Casa Frenţiu, inaugurat în anul 2018. Prin intermediul programului „Adoptă un bunic sau o bunică”, 32 de voluntari “nepoţi adoptivi” au petrecut timp de calitate cu rezidenţii, i-au însoţit la plimbări, au jucat jocuri de societate, au cântat colinde, au împărtăşit experienţe şi poveşti de viaţă, acumulând în acest sens 130 de ore de voluntariat. Premiul s-a acordat voluntarului Olimpiu Man.

Premiul pentru DISPONIBILITATE
Disponibilitatea înseamnă a fi prezent la nevoie. Când eşti anunţat cu o oră înainte şi faci tot posibilul să fii prezent. Apoi aduci cu tine şi prieteni...
Premiul s-a acordat voluntarului Şerban Baciu.

Premiul CEL MAI ACTIV VOLUNTAR
Cel mai activ voluntar este persoana care se implică în cele mai multe activităţi din dorinţa de a schimba ceva pentru comunitatea lui. Premiul s-a acordat voluntarei Cristina Danciu.

Premiile SPECIALE
Premiul special îl oferim persoanelor care promovează asociaţia noastră în comunitate, prin chemarea la voluntariat şi prin propriul exemplu de conduită. De-a lungul anului 2019, am derulat activităţi de promovarea a voluntariatului şi acţiuni caritabile de colectare de alimente şi haine în instituţiile de învăţământ partenere. Aceste demersuri nu ar fi fost posibile fără o colaborare strânsă cu câteva doamne profesor dedicate, care au răspuns mereu apelului nostru la sprijin comunitar şi au asigurat informarea şi mobilizarea elevilor spre implicarea socială. Premiul s-a acordat doamnelor profesor CARMEN CHIŞ, DANA MIHINCĂU, ILDIKO RAŢ, ADRIANA MICLĂUŞ, MARIANA TODOREAN şi FLORICA CREŢIU.

PREMIUL SPECIAL PRIMUL VOLUNTAR ÎNSCRIS
Dorim să îi recunoaştem public meritele primei voluntare înscrise, care s-a remarcat prin calitatea şi longevitatea sprijinului acordat. Premiul s-a acordat voluntarei Crina Dobocan.

PREMIUL SPECIAL ULTIMUL VOLUNTAR ÎNSCRIS
Dorim să o felicităm pe ultima voluntară înscrisă în luna decembrie, care deja s-a făcut remarcată prin diversitatea activităţilor la care a luat parte şi dedicarea de care a dat dovadă! Premiul s-a acordat voluntarei Katalin Kovacs.

PREMIUL SPECIAL TRAINERUL CLOVNILOR
În urmă cu 15 ani, 5 voluntari au fost iniţiaţi în arta de a fi clovn, participând la primul curs de pregătire de 6 săptămâni în Italia, în cadrul căruia au deprins tainele terapiei prin zâmbet. 15 ani mai târziu, unul dintre ei continuă să se implice ca voluntar trainer pentru noile generaţii de clovni, împărtăşindu-le din experienţa sa vastă. Premiul s-a acordat voluntarului George Demian.

PREMIUL VOLUNTARUL ANULUI
Premiul ,,Voluntarul anului” este premiul oferit pentru: implicare, disponibilitate, diversitatea activităţilor în care s-a implicat, numărul de ore prestate şi calitatea serviciilor oferite. Toţi voluntarii activi din 2019 sunt nominalizaţi pentru acest premiu. Premiul s-a acordat voluntarului Nicu Vinter.

DIPLOMĂ ANIVERSARĂ
S-a acordat pentru susţinerea activităţii voluntarilor în cadrul asociaţiei, în decursul celor 15 ani de activitate. Le mulţumim astfel colegilor noştri: Silviu Sana, Sofia Laza, Rita Szopos, Ana-Maria Lazăr, Iulia Iova, Bianca Gheţe, Traian Ostahie, Alexandra Crovasce, Cristina Todorean şi Ioana Tuţă.

Evenimentul a fost presărat cu momente artistice susţinute de Cvartetul Dolce Quartet (Renata Negru (violoncel), Erik Kovacs (viola), Herţe Radu (vioară) şi Chiş Ionuţ (vioară); Corul Enjoy Music, al Biroului Pastoral pentru Laici al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, alcătuit din elevii claselor primare ale Liceului Greco-Catolic “Iuliu Maniu”, părintelui Paul Popa şi Ovidiu Lazăr şi, nu în ultimul rând, solistului Doru Todoruţ, care a închis evenimentul printr-un recital excepţional.
Mulţumim Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, doamnei director Antonia Monica Nica, pentru că ne-a găzduit evenimentul şi în anul acesta.
Felicitări tuturor voluntarilor şi deosebite mulţumiri pentru tot ceea ce au făcut pentru beneficiarii Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea şi pentru asociaţie în 2019!

Vrei să fii voluntar? Înscrie-te!

Descoperă magia voluntariatului la Caritas Eparhial Oradea!
Vreau să fiu voluntar!
Share by: