Propunerea noastră este aceea de a se spune rugăciunea înainte de prânz sau înainte de cină, atunci când toţi membrii familiei sunt împreună. Adunaţi în jurul mesei, se aprinde o lumânare, în timpul unei săptămâni se aprinde aceeaşi lumânare; acesta este gestul care spune că a început rugăciunea: lumina indică o prezenţă invizibilă, dar reală, oaspetele atât aşteptat de noi, Isus, care este mereu prezent atunci când doi sau trei sunt adunaţi în numele lui.
Lumânarea aprinsă va fi pusă în mijlocul mesei în aşa fel încât toţi să o poată vedea cum arde şi, împreună, vor face semnul crucii, se va citi textul biblic şi meditaţia care urmează (reflecţia), rugăciunea „Tatăl nostru” şi încheierea.
Luni, 5 decembrie 2022
În numele Tatălui şi al Fiului, şi al Spiritului Sfânt. Amin.
Text biblicDin Plângerile lui Ieremia: “Partea mea este Domnul, a zis sufletul meu, de aceea voi nădăjdui în El”. Bun este Domnul cu cei ce se încred în El, pentru omul care Îl caută. Bine este să aştepţi în tăcere ajutorul Domnului”. (III, 24-26)
ReflectămTăcerea este şi repausul acţiunilor, abandonarea cu încrederea copilaşului care adoarme în braţele mamei. Această tăcere nu este dezinteresată şi nici măcar indolenţă nu este, ci o intimitate profundă precum aceea dintre cei căsătoriţi care şi atunci când dorm unul lângă celălalt cimentează uniunea lor. Ce valoare are tăcerea în casa noastră? Sunt tăceri de încredere şi de speranţă?
Tatăl nostru...
Eliberează-ne, în fiecare zi, de grabă şi de agitaţie, de orice temere şi nesiguranţă şi fă-ne să trăim în pace cu Tine şi cu fraţii în fiecare clipă pe care ne-o dăruieşti de a trăi în această lume. Amin.
Nădejdea noastră este Tatăl, scăparea noastră este Fiul, acoperământul nostru este Spiritul Sfânt, Treime Sfântă, mărire Ţie. Amin.