Propunerea noastră este aceea de a se spune rugăciunea înainte de prânz sau înainte de cină, atunci când toţi membrii familiei sunt împreună. Adunaţi în jurul mesei, se aprinde o lumânare, în timpul unei săptămâni se aprinde aceeaşi lumânare; acesta este gestul care spune că a început rugăciunea: lumina indică o prezenţă invizibilă, dar reală, oaspetele atât aşteptat de noi, Isus, care este mereu prezent atunci când doi sau trei sunt adunaţi în numele lui.
Lumânarea aprinsă va fi pusă în mijlocul mesei în aşa fel încât toţi să o poată vedea cum arde şi, împreună, vor face semnul crucii, se va citi textul biblic şi meditaţia care urmează (reflecţia), rugăciunea „Tatăl nostru” şi încheierea.
Miercuri, 21 decembrie 2022
În numele Tatălui şi al Fiului, şi al Spiritului Sfânt. Amin.
Text biblic
Din Evanghelia lui Luca: “Şi a intrat în casa lui Zaharia şi a salutat pe Elisabeta. Iar când a auzit Elisabeta salutarea Mariei, pruncul a săltat în pântecele ei şi Elisabeta s-a umplut de Spirit Sfânt, şi cu glas mare a strigat şi a zis: Binecuvântată eşti tu între femei şi binecuvântat este rodul pântecelui tău”. (I, 40-42)
Reflectăm
Cuvintele schimbate în dialog permit împărtăşirea care nu este altceva decât apropierea inimilor. Întâlnirea dintre Maria şi Elisabeta este una de bucurie care implică cele două femei şi fiii pe care îi poartă în pântece. Împărtăşirea generează gratitudine şi apropiere, este prima formă de fraternitate pe care o putem experimenta. Este forma pe care Dumnezeu a ales-o făcându-se copil, fiu al omului.
Tatăl nostru...
Fă să fie luminoasă viaţa noastră, Doamne, îmbracă-ne de lumina Ta şi apoi pune-ne unde vrei Tu pentru ca să devenim reflecţia Ta, a prezenţei Tale printre oameni. Ne este oarecum frică să-Ți cerem toate acestea, dar Tu, ajută-ne să o facem. Amin.
Nădejdea noastră este Tatăl, scăparea noastră este Fiul, acoperământul nostru este Spiritul Sfânt, Treime Sfântă, mărire Ţie. Amin.