Propunerea noastră este aceea de a se spune rugăciunea înainte de prânz sau înainte de cină, atunci când toţi membrii familiei sunt împreună. Adunaţi în jurul mesei, se aprinde o lumânare, în timpul unei săptămâni se aprinde aceeaşi lumânare; acesta este gestul care spune că a început rugăciunea: lumina indică o prezenţă invizibilă, dar reală, oaspetele atât aşteptat de noi, Isus, care este mereu prezent atunci când doi sau trei sunt adunaţi în numele lui.
Lumânarea aprinsă va fi pusă în mijlocul mesei în aşa fel încât toţi să o poată vedea cum arde şi, împreună, vor face semnul crucii, se va citi textul biblic şi meditaţia care urmează (reflecţia), rugăciunea „Tatăl nostru” şi încheierea.
Marți, 29 noiembrie 2022
În numele Tatălui şi al Fiului, şi al Spiritului Sfânt. Amin.
Text biblicDin Isaia: “Pentru aceasta Domnul meu vă va da un semn: Iată, Fecioara va lua în pântece şi va naşte fiu şi vor chema numele lui Emanuel”. (VII, 14)
ReflectămA primi binele se învaţă; conştiinţa oricărei persoane este educată şi instruită din primele luni pentru toată viaţa. Acest drum de creştere are forma unui dialog în timpul căruia întrebările şi răspunsurile se schimbă căutându-se sensul vieţii. Acest sens se descoperă în întâlnirea dintre experienţa personală a fiecăruia dintre noi şi Cuvântul Domnului. Suntem gata să facem acest drum? Îi vom ajuta pe cei mai tineri să-l facă?
Tatăl nostru...
Te rugăm, Maria, să ne ajuţi să-l putem primi pe Fiul tău care se va naşte pentru noi cu simplicitatea păstorilor, cu umilinţa lui Iosif, cu atenţia şi căutarea magilor, cu iubirea cu care primii credincioşi l-au primit pentru ca miracolul Crăciunului să strălucească şi asupra noastră. Amin.
Nădejdea noastră este Tatăl, scăparea noastră este Fiul, acoperământul nostru este Spiritul Sfânt, Treime Sfântă, mărire Ţie. Amin.