Activitate pentru persoanele în vârstă, la CICRO

oct. 17, 2024

La Centrul de Informare și Consiliere pentru Refugiați Oradea, (CICRO) deschis de către Asociația Caritas Eparhial Oradea, am deschis „Clubul 50+”, unde persoanele ucrainene în etate pot comunica deschis, participând la programul de suport psihologic și la ședințele de terapie prin artă ținute de un psiholog competent al centrului. Terapia prin artă permite exprimarea liberă a emoțiilor și gândurilor prin tehnici artistice și manuale, precum desenul, sculptura, colajul etc. Această activitate implică lucrul cu memoria, amintirile și, de asemenea, îmbunătățește coordonarea mișcărilor. Prin aceste întâlniri, se poate scăpa de tensiunea psiho-emoțională și se poate îmbunătăți calitatea vieții.

De asemenea, pentru toți doritorii și iubitorii de lucrul manual este organizat cercul de mărgelit. Mărgelele au un efect benefic atât asupra copiilor, cât și asupra adulților. În timpul lucrului cu mărgele se dezvoltă răbdarea și alte abilitățile motorii fine, se formează gândirea creativă, fantezia, imaginația și perseverența. Fiecare își poate confecționa un cadou. Întâlnirile de acest gen sunt vesele și confortabile, putând fi savurată și o cană cu ceai, atunci când dăruim altora din noi înșine și când primim frânturi de suflet din partea celorlalți prezenți la această activitate.

Maryna AKULENKO

Vezi alte noutăți

17 Oct, 2024
10 Oct, 2024
În fiecare an, data de 10 octombrie este momentul în care ni se reamintește de persoanele fără adăpost, având această zi dedicată lor.
14 Sep, 2024
Cel de-al 28-lea Congres Internațional Renovabis a avut loc în perioada 10-12 septembrie 2024 la Freising (Germania) având tema: „A avea o misiune – A da mărturie credibilă. Despre abordarea secularizării și indiferenței religioase în Europa”.
Mai multe noutăți